Pasta met spinazie

Het bewijs dat snel koken ook gezond kan zijn. Maak deze pasta, bomvol groenten!

Hoofdgerecht
2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

150 gram volkorenpasta
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 zak spinazie (500 gram)
4 eetlepels pesto (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
2 handjes walnoten
Restje geraspte (Parmezaanse)  kaas

Bereiden:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een grote pan of wok en bak de ui zachtjes 1 minuut. Voeg deel bij deel de spinazie toe en bak deze mee.
  • Roer de pesto door de spinazie als de spinazie geheel geslonken is. Verhit nog even door.
  • Hak de walnoten ondertussen grof. Maak de spinazie op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pasta over 2 borden, verdeel de spinazie erover, bestrooi met de walnoten en de geraspte kaas.

Tip: Een restje pesto over? Lees hier terug wat je daar allemaal mee kunt doen.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer meer inspiratie voor snelle gezonde maaltijden? We hebben een fijne donwload gemaakt met voor 28 dagen gezonde simpele snel-klaar recepten. Koop het PuurGezond Snel-klaar maandmenu in de webshop voor € 7,50 

 

 

 

 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten