Paella is een hartverwarmend gerecht. Spruitjes, pastinaak, winterwortel en ui passen daar prima bij.

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten

300 g spruiten
Enkele saffraandraadjes
1/2 liter (groente)bouillon
1 rode ui
1 flinke winterwortel
1 pastinaak
1 eetlepel olijfolie
120-140 gram paellarijst of rondkorrelige rijst
30 gram walnoten

Bereiden

  • Maak de spruitjes schoon, halveer ze en blancheer ze enkele minuten in een bodempje water.
  • Voeg de saffraandraadjes aan de warme bouillon toe en laat staan.
  • Maak de ui schoon en snij in halve ringen.
  • Schil de wortel en pastinaak en snij in stukjes.
  • Verwarm de olie in een paellapan of lage, brede pan.
  • Bak de ui enkele minuten, voeg de wortel en pastinaak toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de geblancheerde spruitjes toe en bak even mee.
  • Voeg de rijst toe en laat heel even bakken, giet dan de bouillon met saffraan bij de groenten en breng aan de kook.
  • Laat het mengsel op een lage warmtebron gaar worden, zonder te roeren. De bouillon wordt voor een groot deel opgenomen door de rijst en verdampt gedeeltelijk.
  • Proef na 20 minuten of de rijst en groenten gaar zijn. Verdeel voor het serveren de walnoot in stukjes over de paella.

Meer lekker vega eten: schaf ons vegetarisch maandmenu aan in de webshop

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten