hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

2 eetlepels mosterd
olijfolie
1 eetlepel vers citroensap
4 zalmfilets
1 eetlepel verse gehakte dille
citroenschijfjes (als garnering)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Meng de mosterd, een eetlepel olijfolie, het citroensap en peper in een kleine kom.
  • Leg de zalmfilets op bakpapier op een bakplaat en smeer ze in met een beetje olijfolie. Verspreid het mosterdmengsel gelijkmatig over de bovenzijdes van de filets.
  • Bak 8-10 minuten of tot de vis makkelijk uit elkaar te halen is met een vork.
  • Strooi de dille erover en serveer met een schijfje citroen.

Dit recept is met toestemming overgenomen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Vaker vis op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Recepten voor hoofdgerechten