2 personen
Voorbereiden: 20 minuten
Marineren en oven: 30 minuten

Ingrediënten

voor de gemarineerde tempé en groenten:
4 koppen seizoensgroenten (bv. 1 kleine venkel, 1 rode ui, ½ kleine butternutpompoen)
1 pakje gerookte tempé, in blokjes (170 g)
6 eetlepels tamari of sojasaus
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels oregano
1 eetlepel olijfolie
½ à 1 eetlepel gemalen komijn
cayennepeper naar smaak

voor de Mexicaanse quinoa:
1 kop gekookte quinoa (130 g)
1 scheutje limoensap
olijfolie
zeezout
cayennepeper naar smaak
enkele takjes koriander (of bladpeterselie)

Bereiden

  • Snijd de groenten en tempé in stukjes van ongeveer dezelfde grootte.
  • Meng in een grote kom de tamari, het limoensap, de oregano, de olijfolie, het komijnpoeder en de cayennepeper. Roer goed met een lepel. Doe de groenten en tempé erbij en roer opnieuw. Laat 15 minuten of langer marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rijg de gemarineerde groenten en tempé aan brochettestokjes. Plaats de brochettes 15 minuten of langer in de oven, tot de groenten gaar zijn. Draai de brochettes na 10 minuten om zodat de bovenkant zeker niet aanbrandt.
  • Breng de quinoa op smaak met limoensap, olijfolie, zout, cayennepeper en koriander.
  • Serveer met de groentebrochettes. Lekker met een yoghurtdressing (gemaakt van plantaardige yoghurt).

Tips:

Deze groentebrochettes met Mexicaanse quinoa zijn zoveel spannender dan klassieke satés met rijst en je kunt er alle kanten mee op. Serveer ze als zomers hapje met verschillende dipsausjes of geniet ervan als lichte maaltijd met herfstgroenten zoals pompoen en pastinaak.

Gerookte tempé is verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel.

Dit recept is afkomstig uit Easy vegan met Julie van Julie van de Kerchove. In dit boek vind je ook nog een recept voor een cashewnotenroom, die perfect past bij deze groentebrochettes.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten