Hoe maak je paella?

Het is een hoop werk, maar feestelijk en erg lekker: paella. Geef er je eigen draai aan en nodig wat vrienden uit!

Snij 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn. Doe ze in een kom en meng dit met 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bouillonpoeder en 1 theelepel saffraan. Verdeel nu over 2 kommen en doe in de ene kom 150 g kipfilet in blokjes en in de andere kom 200 g kabeljauw of andere witvis. Dek af en laat dit een nacht in de koelkast staan.

Hak 2 tomaten fijn. Kook 200 g sperziebonen beetgaar in 8 minuten. Verhit de paellapan (of braadpan) en bak de tomaten en de vis en kip. Voeg 300 g arboriorijst (risottorijst) toe, 150 g witte bonen (blik) en de sperziebonen en een scheut bouillon. Laat dit alles ongeveer 20 minuten pruttelen, tot de rijst gaar is. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de rijst te droog blijft. Zorg dat de rijst gaar is maar niet te klef. Naar smaak kun je nog garnalen, mosselen of andere schelpdieren toevoegen. Garneer de paella met reepjes rode paprika en partjes citroen. (met dank aan www.theperfectbalance.nl.)

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten