Met roerbakken of wokken bereid je supersnel een lekkere maaltijd, en bijna iedere groente is ervoor geschikt. Probeer bijvoorbeeld eens deze paddenstoelenroerbak met kip en paksoi.  

Hoofdgerecht voor 2 personen 

Bereidingstijd: 15 minuten 

Ingrediënten:
120 gram volkoren noodles 
150 gram champignons 
1 teentje knoflook 
1 struik paksoi 
200 gram kipfiletreepjes 
2 eetlepels maïzena 
2 eetlepels zonnebloemolie 
2 eetlepels sherry of rijstwijn 
1 eetlepel sojasaus 
½ eetlepel (geroosterde) sesamzaadjes 

Bereiden 

  • Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Borstel de champignons schoon en snij deze in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de paksoi schoon en snij deze in reepjes (ook het blad). 
  • Bestrooi de kipfiletreepjes met peper en zout en met de maïzena. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de kip rondom bruin.
  • Voeg de paddenstoelen en paksoi toe en roerbak ongeveer 3 minuten. Voeg de sherry en sojasaus toe en verhit nog ongeveer 2 minuten. Schep de noodles erdoor en garneer met sesamzaadjes. 

Meer groenten eten is 1 van de pijlers van PuurGezond. In ons boek "Eet Meer!" lees je alles over het eten van meer groenten. Voor slechts € 21,- schaf je het al aan in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten