Rode kool is best lekker uit een potje of de diepvries. Maar maak het ook eens zelf!

Neem een halve rode kool, haal er de buitenste bladeren af en snij de kool in vieren. Nu kun je de harde binnenste stronken verwijderen (lekker voor de cavia). Snij de rest van de kool in dunne reepjes. Neem een halve ui en snipper deze. Smelt 1 eetlepel boter in de pan en fruit de ui. Voeg de rode kool, 4 kruidnagels, 1 laurierblaadje, 1 theelepel kaneel en een bodempje water toe en breng alles aan de kook. Smoor de kool op laag vuur in ongeveer 30 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten 1 in stukjes gesneden zure appel (bijvoorbeeld goudreinet) toe.

Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels en breng de kool op smaak met 1 eetlepel (riet)suiker, zout en peper. Lekker bij gestoofd rundvlees of hachee.

Recepten met Groenten