Zoet-zure aubergines

Dit heerlijke groentegerecht at Mary in Sumatra. Daar schoof ze aan bij haar van oorsprong Franse gastvrouw Dominique die op een prachtige manier de Franse keuken combineerde met die van Indonesië. Dit gerecht is er een voorbeeld van. Lekker bij rijst.

 

Groentegerecht voor 4 personen

<strike></strike>

ingrediënten

 

1 ui
6 bosuitjes
3 teentjes knoflook
1 rode peper
800 g aubergine
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel vers geraspte gember
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel maïzena

 

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en snij 5 van de bosuitjes in stukken van 3 cm. Hou 1 bosui achter. 
  • Pel en snipper de knoflook. Snij de peper in ringetjes. Snij de aubergine in plakken van 4 cm en snij elke plak in repen. 
  • Verhit de olie in een pan en bak de ui, bosui knoflook en peper tot het begint te kleuren. Voeg de aubergines toe en bak deze even mee. Bak de tomatenpuree even mee en voeg de gember, sojasaus, honing en witte wijn azijn toe. Laat het geheel op zacht vuur stoven tot de aubergine gaar is (ca 10-15-minuten.) 
  • Roer de maïzena los met wat water en bind hiermee de saus. Snij de achtergehouden bosui in ringen en bestrooi de aubergines met de bosui.

<em"></em"><u"></u"><sup"></sup"><strike"></strike">

<em"></em"><u"></u"><sup"></sup"><strike"></strike"><em"></em"><u"></u"><sup"></sup"><strike"></strike">

Recepten met Groenten