hoofdgerecht
4-6 personen

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
stukje gemberwortel van 2,5 cm, fijngehakt
1 verse rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
1 theelepels milde paprikapoeder
1 theelepels komijnpoeder
1 kaneelstokje
2 wortels, in grote stukken
1 kleine flespompoen, in flinke blokjes
500 gram knolraap, in flinke blokjes
1 rode paprika, in reepjes
1 venkelknol, schoongemaakt, in stukken
1 blik tomatenblokjes à 400 gram
1 blik kikkererwten à 400 of 250 gram zelfgekookte kikkererwten
handvol gedroogde abrikozen, grofgehakt
3 courgettes, in flinke stukken
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
1 eetlepel verse koriander, gehakt
sap van 1 citroen

Bereiden

  • Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en bak de ui tot hij zacht is. Doe de knoflook, de gember, de chilipeper en de specerijen erbij. Blijf roeren tot alles heerlijk gaat ruiken.
  • Voeg de wortel, de flespompoen, de knolraap, de paprika en de venkel toe en schep alles goed om. Doe ook de tomatenblokjes erbij. Giet vervolgens water bij de groenten tot ze net onderstaan. Laat alles zachtjes koken tot de knol- en wortelgroenten beetgaar zijn.
  • Voeg de kikkererwten, de abrikozen en de courgette toe en laat alles nog een paar minuten zachtjes koken. Roer de kruiden erdoor. Proef en breng het geheel op smaak met citroensap en peper.
  • Serveer de tajine heet, met couscous en harissa.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Peulvruchten.

Recepten met Groenten