Heb je al eens jackfruit gegeten? Dit is een tropische vrucht die je bij ons eigenlijk alleen in blik kunt kopen. Jackfruit uit blik smaakt niet zoet, je gebruikt het meer als groente en het past perfect in stoofschotels. Je kunt er ook een fantastische vega “pulled pork” van maken. Dit comfort-food geeft je een groente-boost.

2 personen
15 minuten bereiden
25 minuten oven

Ingrediënten

1 blik jackfruit (uitlekgewicht ca 280 gram)
2 eetlepels ketjap
1 limoen
1 eetlepel honing
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel mosterd
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
2 tomaten
¼ komkommer
1 avocado
2 volkoren wraptortilla’s

150 gram witte koolsalade (of gewoon gesneden kool kan ook)
40 gram geraspte kaas

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Laat de jackfruit uitlekken. Trek het vruchtvlees met de handen uit elkaar tot schilfers.
  • Pers de helft van de limoen uit. Maak een marinade van ketjap, limoensap, honing, tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en olijfolie. Pers de knoflook erboven uit. Schep deze marinade door de jackfruit. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de jackfruit erover. Zet de jackfruit 25 minuten in de oven.
  • Snij ondertussen de tomaten, komkommer en avocado in blokjes en bak eventueel zelf de wraptortilla (of warm ze op).
  • Verdeel de koolsalade over de tortilla’s, schep de pulled jackfruit erop en maak af met blokjes tomaat, komkommer en avocado.
  • Bestrooi met wat geraspte kaas en garneer met partjes limoen.

Tips:

      - Vul eventueel verder aan met zure room en guacamole
      - Lekker met verse koriander

Wil je vaker vegetarisch eten maar weet je niet precies waar je dan op moet letten om geen voedingsstoffen te missen? Schaf onze korte digitale cursus “Hoe kan ik gezond vegetarisch eten?” aan. Inclusief een voorbeeld weekmenu met lekkere vega recepten Download het voor 9,50 euro in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten