Hoe maak je rode kool, zoals uit een potje?

Rode kool uit pot of uit de diepvries is altijd heerlijk zacht en vol van smaak. Dat lukt me thuis niet! Tot een vriendin van mij met de oplossing kwam: paprijst meekoken met de kool. Riet bedankt! Ik mocht van haar het recept met jullie delen. 

Snijd 500 gram rode kool in dunne reepjes. Snipper 1 ui en fruit deze 1 minuut in 2-3 eetlepels boter. Voeg de rode kool toe en bak deze even mee. Doe vervolgens 40 gram paprijst, 2 kruidnagels, 2 blaadjes laurier, 1/2 theelepel kaneel, 300 ml water en ongeveer 4 eetlepels rietsuiker toe en kook de rode kool in ongeveer 45 minuten gaar. De laatste 10 minuten voeg je 2 in blokjes gesneden appels toe en 2-3 eetlepels azijn. Even proeven, want hoe zuur je het wilt hebben is echt persoonlijk.
Maak de kool op smaak met zout en peper. 
Verwijder voor het serveren de kruidnagels en de laurierblaadjes. Gekookte rode kool smaakt natuurlijk heerlijk met aardappelpuree en hachee.

Recepten voor bijgerechten