273

Met een geurige ratatouille eet je met speels gemak je dagelijkse portie groenten. Het is wel even wat snijwerk, maar verspil je tijd niet aan fijnsnijderij. Grof gesneden is de norm! Maak deze groenteschotel in ruime hoeveelheden, zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.

Voor dit heerlijke groentegerecht voor 4 personen pel en snipper 2 uien en 3 teentjes knoflook. Snij een aubergine, een courgette en 2 rode paprika’s in flinke stukken. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook.

Voeg dan de overige groenten en 1 theelepel gedroogde tijm  en 1 laurierblad toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg een blik gepelde tomaten (of 400 gram verse tomaten in stukjes) toe en laat de ratatouille minimaal 20 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Meer groenten op het menu is een belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten