Heerlijk Hollands en nu in het seizoen: appels én peren. Natuurlijk kun je ze zo eten, maar gecombineerd in een compote smaken ze heerlijk herfstig.

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

6 appels
3 peren
4 kaneelstokjes
2 kardemompeulen
sap van 1 citroen
150 ml water
evt 2 eetlepels honing


Bereiden

  • Schil de appels en de peren. Verwijder de klokhuizen en snij in stukken.
  • Doe het fruit in een pan (met dikke bodem) en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Laat het fruit op medium hoog vuur zacht worden en inkoken.
  • Controleer regelmatig of het fruit zacht genoeg is. Het duurt ongeveer een klein half uur tot je een compote hebt.
  • Laat de compote afkoelen en verwijder de kaneelstokjes en kardemompeulen.
  • Lekker met een lepel Griekse yoghurt en wat gehakte nootjes.

Tip: voeg, samen met de overige ingrediënten, eens een stukje steranijs toe

Zo zie je maar weer dat homemade gerechten helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn. Wil je vaker puur koken, zonder pakjes en zakjes? De menu’s en boeken in onze webwinkel helpen je een heel eind op weg.

Recepten voor bijgerechten