Altijd lekker deze zelfgemaakte paddenstoelenragout. Niet te vergelijken met een blikje.

 

bijgerecht
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

1 ui
400 gram gemengde paddenstoelen
60 gram boter
60 gram bloem
600 ml bouillon (van blokje of zelf getrokken) (vervang eventueel 100 ml door 100 ml witte wijn) 
Bosje verse peterselie

Bereiden

  • Pel en snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon en snij deze in stukjes. Smelt 10 gram van de boter en fruit hierin de ui. Voeg de paddenstoelen toe en smoor deze 5 tot 10 minuten.
  • Smelt de overige 50 gram boter in een pan met een dikke bodem. Roer 60 gram bloem door de gesmolten boter zodat een bal ontstaat. Laat even garen.
  • Voeg de bouillon (met de wijn) toe en klop met een garde het boter/bloemmengsel erdoor heen. Als de saus de juiste dikte heeft, de saus enkele minuten laten doorkoken.
  • Roer de paddenstoelen door de saus. Breng de ragout op smaak met zout en peper en bestrooi met geknipte verse peterselie.

Tip: vervang de gemengde paddenstoelen door gewone champignons

Paddenstoelen zijn echt van die herfstgroenten. In ons PuurGezond Slank Herfstmenu vind je dan ook zeker recepten met paddenstoelen. Je schaft het herfstmenu (recepten en suggesties voor 28 complete dagen) aan in onze webwinkel. Deze download kost je €7,50.

Recepten voor bijgerechten