salade van brood met tomaten

Brood in een salade? Ja echt, dat is lekker en een perfecte manier om restjes brood op te maken.

lunch- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd: 1 uur

Ingrediënten

200 gram oud brood (handig om restjes op te maken)
6 rijpe tomaten (verschillende kleuren is leuk)
1 rode ui
½ komkommer
100 gram knolselderij of 2 stengels bleekselderij
bosje verse basilicum
50 gram zwarte olijven
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamico-azijn

Bereiden

  • Snij het brood in stukjes en doe het in een kom. Besprenkel het brood met koud water. Het brood moet vochtig worden maar niet te nat.
  • Maak de groenten schoon en snij in stukjes. Hak de basilicum fijn. Schep de groenten samen met basilicum door het brood.
  • Snij de olijven in plakjes en schep deze ook door de salade.
  • Klop een dressing van olie, azijn en peper en schep door het broodmengsel.
  • Zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast om smaken te laten intrekken en door en door koud te laten worden.

 

Tip:

  • Je kunt deze salade ook serveren met blokjes of stukjes kaas. Denk aan feta, mozzarella of een harde geitenkaas
  • Liever geheel plantaardig? Geroosterde hazelnoten, amandelen of pijnboompitten smaken ook goed over deze salade

 

Onze download “Koken op de camping” staat vol met dit soort lekkere simpele recepten. Deze PDF bevat naast handige tips ook praktische recepten voor ontbijt, lunch en de avondmaaltijd. Recepten die bijvoorbeeld weinig ingrediënten bevatten, in 1 pan te bereiden zijn of uitgaan van wat meer producten in blik die langer houdbaar zijn. Je schaft de download voor € 4,- aan in onze webshop. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten