Verse appelmoes

Appels zijn er nu volop. Zo lekker. Niet alleen uit de hand, maar ook voor bijvoorbeeld appelmoes. Moeilijk is het niet. En zo’n zelfgemaakte appelmoes maak je zo zoet als je zelf wilt.

Koop 4 grote moeskokende appels (zoals goudrenet), schil de appels, snij ze in parten en verwijder de klokhuizen.

Breng de appelparten met 4 eetlepels water of appelsap en een snufje kaneel aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ca. 10 minuten koken. De appels vallen vanzelf uit elkaar.

Roer de appelmoes even door. Je kunt de appelmoes warm of koud serveren.

<dl"><dt">Tips</dt"></dl">

  • Wil je een minder grove appelmoes, zet dan de stafmixer er even op als de appels gekookte zijn.
  • Echt iets aparts: kook wat takjes verse tijm mee met de appels. Heerlijk bij hachee of wild!
  • Voor zoetekauwen kan er eventueel nog een beetje honing of suiker door, maar het kan prima zonder.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten