Zelf een vegan burger maken is gemakkelijker dan je denkt. Met peulvruchten als basis heb je zo een lekkere eiwitrijke vleesvervanger.
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

1 kleine rode ui 
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
400 gram kidneybonen (uit pot of zelf gekookt)
handje peterselie 
100 gram amandelmeel 
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1-2 eetlepels tomatenketchup
75 gram maiskorrels

 

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook zachtjes ongeveer 5 minuten.
  • Pureer ondertussen de kidneybonen in een keukenmachine of met een stamper. Knip de peterselie fijn.
  • Schep het amandelmeel, de peterselie, het uienmengsel, paprikapoeder en 1 eetlepel tomatenketchup door de kidneybonen en meng goed. Voeg eventuele nog wat tomatenketchup toe als het te droog blijft. Schep de maiskorrels erdoor en maak van het geheel 4 dikke platte schijven.
  • Verhit nog een extra lepel olie in de koekenpan en bak hierin de burgers aan beide zijden in ongeveer 5 minuten warm en iets bruin.
  • Serveer de burgers in plaats van vlees bij een maaltijd of als vega hamburger op een broodje met bijvoorbeeld gebakken uienringen, reepjes avocado, plakjes tomaat en een lekker tomaten- of knoflooksausje.

 

Tip

In plaats van kidneybonen kun je ook zwarte bonen of witte bonen nemen

Recepten voor bijgerechten