bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
2 ansjovisfiletjes, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
250 gram snoeptomaten
3 eetlepels walnoten, fijngehakt
2 eetlepels Parmezaanse kaas (vers), geraspt
1 eetlepel bieslook, fijngesneden

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ansjovis tot deze is opgelost. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak deze ca. 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Meng dit mengsel goed met de snoeptomaten, de walnoten en voeg peper naar smaak toe. Doe dit in een ovenschaal en pof de snoeptomaten 9 minuten in de oven.
  • Bestrooi de snoeptomaten met geraspte Parmezaanse kaas en laat dit nog 1 minuten in de oven smelten. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de bieslook.

Lekker met vis, kip, lam, kalf of varkensvlees.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten