bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten
oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 grote vleestomaat
knoflookolie
300 gram verse spinazie
200 gram ricotta
4 biologische kipfilets
4 plakken parmaham

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de vleestomaat in kleine blokjes. Bak de tomaat in een beetje knoflookolie.
  • Wok de verse spinazie in olie op hoog vuur totdat alle blaadjes zacht zijn. Giet overtollig spinazievocht af en snij de blaadjes klein.
  • Voeg de ricotta en de spinazie toe aan de tomaat en breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
  • Snij de kip in de lengte tot halverwege in en vul deze met het ricotta-mengsel. Wikkel om elke kipfilet een plakje parmaham en zet vast met een cocktailprikker. Leg de kip in een ingevette ovenschaal. Bak de kip in 30 minuten gaar en bruin in de oven.

Andere lekkere gezonde lenterecepten vind je natuurlijk ook in ons PuurGezond slank Lentemenu. Een compleet maandmenu met recepten voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes. Te koop als download in onze webwinkel voor €7,50.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten