Bloemkool uit de oven

Heb je bloemkool al eens in de oven bereid? Deze combi met knoflook en citroen verraste ons zeer aangenaam.

bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Ingrediënten

1 grote bloemkool
1 (rode)ui
1 citroen
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de bloemkool schoon en verdeel de bloemkool in roosjes en de stengel in blokjes. Zorg dat alle roosjes ongeveer even groot zijn. Ga uit van circa 3-4 cm doorsnede.
  • Pel de ui en snij deze in partjes. Snij de citroen in kleine parten. Pel de knoflook en snij deze in grove stukken.
  • Schep de bloemkool, ui, citroen en knoflook door elkaar en schep de olie erdoor.
  • Verdeel de bloemkool over een bakplaat of groot plat bakblik en zet de bloemkool ongeveer 20 minuten in de oven. Af en toe omscheppen.

Deze bloemkool kan direct warm geserveerd worden maar smaakt ook prima afgekoeld als salade.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten