4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten


De vinaigrette:
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels rodewijnazijn
2 eetlepels grove mosterd
2 sjalotten, fijngehakt

De prei:
zout
6 preien, alleen het witte en lichtgroene deel
2 eetlepels gehakte peterselie, als garnering
3 eetlepels gehakte geroosterde walnoten, als garnering
zwarte peper uit de molen
gebakken of gekookte aardappels, voor erbij
 

  • Maak de vinaigrette door de olijfolie, azijn, mosterd en sjalotten in een kom door elkaar te kloppen.
  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook, leg de preien er voorzichtig in en laat ze ongeveer 15 minuten op matig vuur pruttelen tot ze zacht aanvoelen als je er met de punt van je mes in prikt.
  • Giet de preien af, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in de lengte doormidden
  • Leg de preien op een schaal en giet er de vinaigrette over. Garneer ze met de peterselie en walnoten en voeg naar smaak zout en zwarte peper uit de molen toe.
  • Serveer met gebakken of gekookte aardappels.

Dit recept komt uit "VEGAN-het boek" van Unieboek uitgeverij Spectrum

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten