Hoe maak je aardappeltoefjes?

Pommes Duchesse, of gewoon op zijn Hollands: aardappeltoefjes, liggen diepgevroren klaar in de supermarkt. Maar maak ze ook eens zelf. Super makkelijk: maak een beetje aardappelpuree, spuit er toefjes van en leg ze in de oven! Heerlijk voor bij een zomerse salade of als vervanging van de gekookte aardappel.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 750 gram aardappelen gaar. Giet  het water af en voeg 50 gram zachte boter en 50 milliliter melk toe. Kluts 1 ei en doe deze ook bij de aardappelen. Stamp met een stamper alles fijn tot een gladde puree. Voeg naar smaak zout en peper toe. Vet een bakplaat ik met een beetje boter.  

Vul een spuitzak met de puree en spuit op de bakplaat kleine toefjes. Doe de aardappeltoefjes voor 25 minuten in de oven, zodat een mooi bruin korstje ontstaat.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten