Hoe maak je witlof uit de oven

We zijn gewend witlof altijd te verpakken in ham en een dikke kaassaus. Toch is dat eigenlijk heel jammer want door witlof in de oven te roosteren zonder die vette saus, komen er hele andere smaken van de witlof naar voren. Probeer deze witlof met peer en (een beetje) kaas maar eens.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak voor 4 personen 1 kilo witlof schoon. Snijd het uiteinde eraf en snijd de stronken in de lengte in kwarten. Halveer 2 peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peerhelften ieder in 4 parten. Pel 1 ui en snijd deze in 8 parten. Verdeel de witlof, ui en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven tot de witlof wat begint te kleuren. 
Haal de witlof uit de oven en leg alles in een schaal. Klop 3 eetlepel witte wijnazijn los met 1 theelepel honing en sprenkel dit over de groenten en de peer. Strooi er 50 g gehakte walnoten over en verkruimel er 50 g zachte (blauwader) kaas over.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten