Winkelmand
Inloggen
>
+
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten voor bijgerechten
Hoe maak je witlofsalade
Wij houden van groenten en vooral van witlof. Witlof bevat speciale vezels die heel goed zijn voor de bacteriën in je darmen. Darmbacteriën groeien…
Hoe maak je bloemkoolcouscous?
Het is helemaal in om groenten steeds meer de hoofdrol te geven in je maaltijd. Bijvoorbeeld door je rijst of couscous te vervangen door…
Hoe maak je hummus?
Hummus is in korte tijd heel populair geworden. Dat vinden we niet gek want het is zooo lekker! En het is nog gezond ook. Je maakt het heel…
Risotto met ovenheerlijke groenten
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 80 minutenoventijd: 60 minuten
Hoe maak je gegrilde sardientjes?
Nog zo’n zonnig zomers recept dat we van onze vakanties mee naar huis hebben genomen: gegrilde sardientjes. Die smaken echt niet alleen op het…
Griekse gehaktballetjes
Als je munt en oregano door het gehakt mengt, kun je daar balletjes van maken met een heerlijke Griekse smaak. Lekker met tzatziki.
Bonenburgers om je vingers bij af te likken
Zelf een vegan burger maken is gemakkelijker dan je denkt. Met peulvruchten als basis heb je zo een lekkere eiwitrijke vleesvervanger. 4 personen 20…
Notenkrokant
Begin de dag goed met noten en zaden! Deze producten passen perfect in een PuurGezonde voeding. Koolhydraatarm en boordevol goede vetten en…
Hollandse pesto van boerenkool
Uitgekeken op de boerenkoolstamppot? Maak eens een oerhollandse pesto van boerenkool!
Hoe maak je een visstoofpotje?
Wil je op een lekkere en gemakkelijke manier vis op tafel zetten. Maak dan eens een visstoofpotje. Dit recept kan met verse vis maar ook met vis uit…
Quinoa koekjes voor de lunchtrommel
voor 6-8 koekjes
Gevulde kip in een jasje
bijgerecht 4 personen bereidingstijd: 20 minuten oventijd: 30 minuten
Hoe maak je olijventapenade?
Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd.Maar het smaakt ook prima op de lunchboterham met wat sla en…
Spinazietaart
Lekker met kwarkdeegbodem en boordevol groente. Dat is PuurGezond!
Hoe maak je harissa?
Ken je de pittige, kruidige saus harissa? Deze saus wordt in de Noord-Afrikaanse keuken vaak gebruikt. Bijvoorbeeld bij couscous of bij geroosterd…
Hoe maak je pesto?
Het recept voor pesto is eenvoudig, maar het gaat om de kwaliteit van de ingrediënten. Vooral de basilicum moet echt top zijn: stevige groene bladeren…
Volkoren notenbrood met rozijnen
Dit heerlijke brood balanceert op de verrukkelijke rand tussen ambachtelijk volkorenbrood en vruchten- en notencake. Een gezonde traktatie boordevol…
Griekse koolhydraatarme traybake met feta
Een traybake is een super lekkere manier om veel groenten te eten zonder dat je er veel voor hoeft te doen. De oven doet het werk. Deze variant is…
Hoe maak je focaccia (zonder kneden)?
Focaccia is fantastisch. Vooral als hij fijn elastisch van binnen is (niet kruimelig), met een knapperige goudbruine korst, lekker vettig van de…
Hoe maak je naanbrood?
Een kant-en-klaar naanbrood is natuurlijk zo gekocht en opgewarmd, maar zelf maken is verrassend gemakkelijk, erg leuk en minstens zo lekker.
Bloemkool met kaassaus
bijgerecht 4 personen
Kruidige spruitjes van de bakplaat
Heb je al eens spruitjes uit de oven geprobeerd? Echt iedereen lust spruitjes die op deze manier bereid zijn. Zo haal je met gemak de 300-400 gram…
Hoe maak je sandwichspread?
In de supermarkt verkrijgbaar in veel verschillende smaken: sandwichspread. Een heerlijke frisse groentespread voor op je brood of toast. Jammer…
Bieterballen uit de oven
Een heerlijke vega-variant op de klassieke bitterbal
1
2
3
4
5
6
»
back-to-top