Een heel lekker Zwitsers aardappelrecept is rösti. In de supermarkt vind je die in kleine rondjes in de diepvries, maar als je het zelf maakt wordt het één grote koek, die je aan tafel verdeelt. Rösti is heel eenvoudig te maken en geeft al snel een feestelijk tintje aan de maaltijd.

Schil 2 grote aardappelen (350 gram) en snipper 1 rode ui fijn. Rasp de aardappelen met een grove rasp en dep overtollig vocht weg.  Roer 1 ei, 100 gram crème fraîche en de ui door de geraspte aardappelen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verwarm een pan met antiaanbaklaag met olijfolie. Verdeel het mengsel in de pan. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Bak de rösti in 15 minuten goudbruin. Draai de koek om en bak de andere kant nog in 7 minuten zonder deksel bruin. Garneer eventueel met een beetje bieslook.

Tip: Gebruik voor het omdraaien van de rösti een bord. Laat de koek uit de pan op het bord glijden. Plaats de pan over het bord en draai ze samen om.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten