Paprika gevuld met zuurkool

Tijd voor zuurkool!

bijgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

250 gram zuurkool
2 bosuitjes
3 eetlepels zure room
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel karwijzaad
1 rode paprika

Bereiden

  • Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken. Snij de bosuitjes in ringetjes.
  • Roer in een kom de zure room, chilipoeder en karwijzaad door elkaar. Schep de zuurkool en de uiringetjes erdoor.
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet. Schep het zuurkoolmengsel in de helften en zet de helften naast elkaar in een passende lage en magnetronbestendige ovenschaal.
  • Verwarm de gevulde paprika’s afgedekt ongeveer 6-7 minuten op vol vermogen (ongeveer 700 Watt) in de magnetron. Laat ze uit de magnetron nog ca. 4 minuten afgedekt staan.

Lekker bij kip of wild.

Recepten voor bijgerechten