Gevulde paprika met zuurkool

Denk je bij zuurkool vooral aan stamppot en broodje hotdog? We laten je graag zien dat je zuurkool veelzijdiger is dan je denkt.

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

500 gram zuurkool
3 bosuitjes
6 eetlepels zure room
4 theelepels grof gemalen chilipeper
2 theelepels karwijzaad
4 paprika's (liefst in verschillende kleuren)
8 eetlepels geraspte belegen of oude kaas

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken. Snij de bosuitjes in ringetjes.
  • Roer in een kom de zure room, chilipeper en karwijzaad door elkaar. Hou 2 eetlepels van dit mengsel apart. Schep de zuurkool en de uiringetjes door de rest van het zure roommengsel.
  • Snij de kapjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika's in een ovenschaal en schep het zuurkoolmengsel in de paprika's.
  • Meng de apart gehouden zure room met de geraspte kaas en verdeel dit over de zuurkool. Dek af met de kapjes van de paprika's. Bestrooi eventueel met wat extra chilipeper.
  • Zet de paprika's gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor €21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten