Hoe maak je waldorfsalade ?

Een klassieker onder de salades is de Waldorfsalade. Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit knolselderij, appel en wat mayonaise bestond, wordt volop gepimpt met kippenvlees, walnoten en bleekselderij. Het is een heerlijk frisse salade die het goed doet als complete maaltijd maar ook lekker is als (meeneem) lunch.

Snij voor een lunch voor 4 personen 1 friszure appel (bijvoorbeeld een Granny Smith of een Kanzi) in kleine blokjes. Schil 250 gram knolselderij en snij ook deze in kleine blokjes.

Snij 3 stengels bleekselderij in kleine stukjes. Meng de appel en de selderij met 2 eetlepels citroensap. Door het sap verkleuren de selderij en de appel niet meer.

Hak 100 gram walnoten fijn en snij 200 gram gekookt (biologisch) kippenvlees in stukjes. Schep dit samen met 5 eetlepels mayonaise door de selderij. Serveer de salade op een paar blaadjes sla.

Lekker met stukje volkoren (stok)brood. Dit recept is voldoende als lunch voor 4 personen en als hoofdgerecht voor 2.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten