Pesto

Voor smaak, smeuïgheid en textuur gebruikt de redactie van PuurGezond bijna altijd pijnboompitten, knoflook, (Parmezaanse) kaas en olie in homemade pesto’s. Maar op het “groen” variëren we volop.

Op de markt een flinke bos basilicum op de kop kunnen tikken? Dan gaat dat er in. Groeit de rucola volop in de moestuin, dan nemen we dat als basis. En dat onkruid zevenblad waar niet tegenop te wieden is? Daar ergeren we ons niet teveel aan, we plukken het gewoon steeds opnieuw en profiteren ervan in weer een verse zelfgemaakte pesto.

Basispesto

Rooster 50 gram pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Doe ze vervolgens samen met 2 teentjes knoflook, 50 gram Parmezaanse kaas en een snuf zout in een keukenmachine. Voeg 50 gram basilicumblaadjes of rucola of 100 gram zevenblad toe. Laat de keukenmachine draaien tot de blaadjes fijngesneden zijn. Voeg nu ongeveer 125 ml geurige olijfolie toe en laat het mengsel nog even draaien tot je een grove saus hebt.

Korianderpesto

Rooster 55 gram amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer 45 gram koriander met het amandelschaafsel, 100 ml olijfolie, 75 gram feta, 2 eetlepels limoensap, het limoenrasp en 5 el water tot een gladde pesto. Voeg eventueel wat water toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Dat lekker eten niet ingewikkeld hoeft te zijn laten we ook zien in het boek “7 inzichten voor een blijvend goed gewicht” Het bevat 3 weekmenu’s en 100 PuurGezonde recepten.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten