Hoe maak je gekarameliseerde ui (uienjam)?

Uien halen de smaak van bijna elk gerecht op. Maar ze verdienen niet alleen deze nederige taak. Uien kunnen ook prima de hoofdrol opeisen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekarameliseerde uien oftewel uienjam. Lekker bij gebakken vlees of bij een puntje quiche.

Verhit een eetlepel boter in een grote koekenpan en bak hierin 6 uien in ringen gesneden ongeveer 2 minuten. Voeg 350 ml witte wijnazijn, 100 g honing en ½ theelepel gedroogde chilivlokken toe.
Laat het geheel zonder deksel ongeveer 30 minuten zacht koken en indikken. Regelmatig omscheppen.

Je kunt deze dikke uienjam warm en koud serveren.

Bij PuurGezond houden we van uien. Niet voor niets prijkt deze bijzondere groente in ons logo. We hebben ook een receptspecial gemaakt over uien met 16 lekkere recepten met uien in de hoofdrol. Schaf de special hier aan in onze webwinkel. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten