Mosselen op zijn Vlaams

Ze zijn er weer: mosselen. Eet ze klassiek, op z'n Vlaams

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

4 kilo mosselen
2 preien
2 uien
5 worteltjes
1 bosje bladselderij
40 gram boter
1 theelepel tijm
2 flesjes witbier (à 30 cl)

Bereiden

  • Was de mosselen goed onder koud stromend water. Tik de geopende mosselen met de bolle kant tegen het aanrecht. Gooi mosselen die zich dan niet sluiten weg, want die zijn dood en kun je beter niet eten. Was de preien en snij in ringen. Pel en snipper de uien. Maak de worteltjes schoon en snij in plakjes. Maak de bladselderij schoon en hak grof.
  • Verhit de boter in de mosselpan. Fruit hierin de prei, ui, worteltjes en bladselderij ongeveer 2 minuten. Voeg de mosselen, tijm en peper naar smaak toe. Schenk het bier erover en doe het deksel op de pan. Kook de mosselen ongeveer 7 minuten tot alle schelpen open zijn.
  • Schud tussentijds de pan een keer om. Serveer met een frisse groene salade en frites.

Recepten met Groenten