Prei een saaie groente? Niet als je het op deze manier bereidt. Lekker bij een Indische of Chinese maaltijd en je bent verzekerd van een grote portie groente. Echt PuurGezond dus.

 

groentegerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

600 gram prei
1/2 rode Spaanse peper
1-2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 1/2 eetlepel azijn
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel bouillonpoeder
3 takjes bladselderij

Bereiding

  • Verwijder de lelijke bladeren en het worteluiteinde van de prei en was de groente. Snij de prei in ringen van 1 cm dikte. Snij het kapje met de steelaanzet van de rode peper.
  • Rol de peper tussen de handen en klop de pitjes uit de peper. Snij de peper in zeer dunne ringetjes.
  • Verhit in een braadpan de olie en pers er het teentje knoflook boven uit. Voeg de peperringetjes toe en laat knoflook en peper op een laag vuur zachtjes 1 minuut bakken.
  • Bak de prei op een hoog vuur mee en voeg na 3 minuten azijn, gembersiroop, ketjap, bouillonpoeder en 1/2 dl water toe. Roer goed door.
  • Laat alles 3 minuten met het deksel op de pan, zachtjes stoven. Doe de zoetzure prei over in een voorverwarmde schaal en knip de takjes selderij er boven fijn.

 

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Meer weten over PuurGezond eten? Lees het boek "Eet meer! Lekker in je vel met Puurgezond". Je koopt het voor €21,- in onze webwinkel.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten