Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten voor nagerechten
Chiazaad-yoghurt pudding met zomerfruit
De gemakkelijkste pudding maak je met chiazaad. Door de yoghurt roeren, even wachten en klaar is je “pudding”.
...
Supersimpel bananenijs
Heb je rijpe bananen liggen die niet op gaan? Haal ze uit de schil en vries ze in. Je maakt er dan heel gemakkelijk een superlekker ijsje van.
...
Rabarber-yoghurtijs met aardbeien
IJs zonder suiker heeft vaak weinig smaak. Dit ijs met heel veel zoet uit aardbeien kan volgens ons wel zo goed als zonder suiker. De truc is dat we…
...
Chocolademousse met banaan
In plaats van suiker kun je een toetje ook zoet maken door het gebruik van fruit. In deze romige chocolademousse verwerken we daarom banaan.
...
Tweekleurenijsjes vol zuivel
IJs is altijd genieten. Alleen jammer dat het zo boordevol suiker zit. Wij hebben een ijsje bedacht met alleen de suikers uit fruit en wat honing. Net…
...
Hoe maak je vruchtencrumble?
Crumble kan uit een pak, maar bij PuurGezond maken we het liever homemade. Met welke soort fruit je het ook maakt: altijd lekker!
...
Kruidige appelcompote met kardemon en gember
Hollandse appelmoes krijgt een kruidig volwassen tintje als je het maakt met gember en kardemon. Deze variant smaakt heerlijk bij een maaltijd maar…
...
Hoe maak je rijstepap?
Een echte klassieker is rijstepap. Lekker als variatie op havermout of als warm toetje. Paprijst bevat weinig vezels omdat het witte rijst is. Door…
...
Tiramisu met rood zomerfruit
Een zomerse variatie op een klassiek toetje.
...
Panna cotta met chocolade
Wat een heerlijk toetje! Met wel heel weinig suikerNagerecht 4-5 personen Bereidingstijd: 20 minuten Wachttijd: minimaal 2 uur (koud laten worden)
...
Hoe maak je Haagse bluf?
Haagse bluf is een ouderwets toetje van geklopt eiwit met suiker en bessensap. In het traditionele recept zit veel suiker om het zure bessensap minder…
...
Hoe maak je kersenclafoutis?
Het is weer kersentijd! Zelf plukken is natuurlijk het lekkerste, en ze dan meteen opeten. Maar als je zoveel kersen plukt dat je wat mee naar huis…
...
Hoe maak je yoghurtijs?
Yoghurtijs verantwoord? Helaas… de kant-en-klaar versie uit de supermarkt is helemaal niet zo gezond. Het yoghurtijs uit de diepvries zit boordevol…
...
Hemels rabarbertoetje
Heb je rabarber in je moestuin of zie je een goede aanbieding op de markt? Koop het nu, want rabarber is nu op z’n lekkerst. Zoals in dit hemelse…
...
Citrusvruchtensalade
Natuurlijk is citrusfruit lekker om gewoon te eten of uit te persen. Maar wat dacht je van deze heerlijke salade als nagerecht? Echt een aanrader!4…
...
Hoe maak je tiramisu?
Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als je al die kant-en-klare fabrieksprobeersels proeft.…
...
Hoe maakje sorbetijs?
Weet je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijs te maken? Vooral sorbetijs (waterijs op basis van vers fruit) is supergemakkelijk.
...
No bake dadelbrownie met sinaasappel en kokos
Af en toe heb je gewoon zin in iets zoets. Kies dan voor zoetigheid waarin ook andere voedingsstoffen zitten, zoals vezels, vitamines en mineralen.…
...
Rijstmousse met abrikozen
Een heerlijk verfrissend toetjenagerecht4 personen
...
Kokosrijstkoek met rozijnen
nagerecht of gebak6-8 personenbereidingstijd: 30 minutenoventijd: 20 minuten
...
Hoe maak je appeltjes uit de oven?
Wat te veel appels gekocht? Geen punt, maak er een winters nagerecht van zoals deze heerlijke warme appeltjes uit de oven. Kinderen vinden het…
...
Fruitig gebakken ricotta
Verwen jezelf eens met een lekker frutiig gebakken ontbijt. De ricotta bevat veel eiwit en daardoor is het een echt goed vullend ontbijt.
...
Mango-passievrucht kwarktaart
In een kwarktaart gaat al snel een kwart pak suiker. Deze bevat geen kristalsuiker, er zit alleen zoet in uit de mango, passievruchten, sinaasappel en…
...
Rabarber uit de oven met amandel en havermout
In het voorjaar is het heerlijk genieten van verse rabarber. Het combineert goed met een knapperige deeglaagje. In dit recept maken we dat van…
...
Geflambeerde spicy bananen
nagerecht4 personenbereidingstijd: 10 minutenoventijd: 15 minuten
...
Hoe maak je bavarois?
Heerlijk luchtig en romig, zo moet een bavarois smaken. Deze homemade bavarois krijgt die luchtigheid en romigheid van slagroom en eiwit. Een bavarois…
...
Hoe maak je tarte tatin?
Een klassieker uit de Franse keuken: tarte tatin. Een soort omgekeerde appeltaart, waarbij de appels onderin de ovenschaal liggen en het deeg er…
...
Hoe maak je chocolademousse?
Het koelvak ligt er vol mee: toetjes! Alle soorten en maten, de keuzemogelijkheid is enorm. Ook de verschillende soorten mousse ontbreken niet. Hier…
...
Rabarberkruimeltoetje
nagerecht8 personenbereidingstijd: 75 minuten
...
Hoe maak je griesmeelpudding?
Griesmeelpudding is ouderwets lekker. Zo’n mooie vorm met een kleurrijke topping. En eigenlijk heel eenvoudig om zelf te maken!
...
Rabarbertaart
taart of nagerecht
...
Rabarber gemarineerd in oranjebloemsem
nagerecht 4 personenbereidingstijd: 15 minutenmarineertijd: 2 uur
...
Hoe maak je vanillevla?
Vanillevla zelf maken, dat zal wel moeilijk zijn? Toen mijn dochter me deze vraag stelde, herinnerde ik me dat ik als kind altijd de pan uit mocht…
...
Hoe maak je een dame blanche?
Een klassiek toetje, kant-en-klaar te koop in het ijsvak of te kiezen op de restaurantkaart. Maar je maakt het heel eenvoudig zelf.
...
Pannacotta met aardbeien
nagerecht 4 personen bereidingstijd: 10 minuten wachttijd: enkele uren
...
back-to-top