Chocolademousse van avocado

Het klinkt misschien een beetje gek, maar chocolademousse van avocado is echt heel lekker. En helemaal plantaardig, dus ook geschikt voor vegans.

Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 4 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten:
2 rijpe avocado’s
125 ml kokosmelk
3 eetlepels cacaopoeder
50 gram pure chocolade
1 theelepel kaneel
80 ml ahornsiroop (of eventueel honing)

Overig:
Pan (voor au bain-marie smelten) of magnetron
Blender

Bereiden:

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  • Verwijder de schil en de pit van de avocado’s en snijd ze in grove stukken.
  • Doe de avocado in de blender en voeg de kokosmelk, de cacao, gesmolten chocolade, kaneel en de agavesiroop toe. Blend dit tot een gladde mousse. Roer het tussentijds even door, zodat er geen stukjes achterblijven.
  • Verdeel de chocolade avocado mousse over 4 kleine glaasjes en zet ze in de koelkast. Laat minimaal 4 uur opstijven.

Tip:
Garneer de chocolademousse eventueel met wat blaadjes munt en vers seizoensfruit zoals aardbeien, frambozen, wat plakjes banaan of schijfjes sinaasappel.

Tip:
Avocado is lekker romig van structuur en dat geeft deze mousse een heerlijke zijdezachte smaak. Deze mousse is wat minder luchtig dan een mousse met slagroom, dus maak niet te geen grote porties.

Grappig dat je in dit nagerecht dus stiekem iets van groente stopt. En veel groenten daar zijn wij van bij PuurGezond. Meer groenten eten is de basis van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten hierover. Ons boek Eet meer, lekker in je vel met PuurGezond geeft je uitleg, recepten en voorbeeld weekmenu's. Je bestelt het voor €21,- in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor nagerechten