Gezondere tiramisu met roos zomerfruit

Een zomerse variatie op een klassiek toetje.

 

voor 4 glaasjes
bereiden: 20 minuten

Ingrediënten

2 medjouldadels
1 kopje espressokoffie
1 theelepel amandellikeur (amaretto) of amandelaroma
50 gram havermout
50 gram amandelmeel
1 ei
2 eetlepels honing
1 theelepel citroenrasp (van een biologische citroen)
200 gram mascarpone
300 gram gemengd rood zomerfruit (aardbeien, bessen, bramen, frambozen)

Bereiden

  • Snij de dadels in kleine stukjes. Meng de dadels met de hete koffie en de amandellikeur en laat dit 10 minuten weken. Meng de havermout met het amandelmeel. Doe het dadelmengsel erbij en pureer het geheel met behulp van een staafmixer.
  • Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en strijk het glad over de bodem.
  • Splits het ei. Klopt de eidooier los met de honing en schep deze met de citroenrasp door de mascarpone. Klop het eiwit stijf en spatel dit door het mascarponemengsel.
  • Maak het rood fruit schoon. Verdeel het mascarponemengsel en het fruit laag om laag over de 4 glaasjes. Zet ze in de koelkast tot gebruik.

Elke dag 3 porties fruit dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Recepten voor nagerechten