Kersenclafoutis
Cherry clafoutis. Homemade cherry pie on rustic background.

Het is weer kersentijd! Zelf plukken is natuurlijk het lekkerste, en ze dan meteen opeten. Maar als je zoveel kersen plukt dat je wat mee naar huis kunt nemen dan is deze kersenclafoutis een aanrader. Snel gemaakt en heel erg lekker als dessert.

Verwarm de oven voor op 200°C. Dep 500 gram kersen goed droog en ontpit ze eventueel (als je de pitten laat zitten blijven de kersen steviger tijdens het bakken, maar meld het wel even voor je gaat eten dat er nog pitten inzitten). Verdeel de kersen over de bodem van een ingevette lage taartvorm. Meng 75 gram bloem met 75 gram rietsuiker. Breek er 3 eieren boven en schenk er 250 ml melk bij. Klop het geheel met de mixer tot een luchtig beslag (het lijkt op pannenkoekenbeslag). Schenk het beslag voorzichtig over de kersen en bak de clafoutis in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een prikker of de clafoutis gaar is. De prikker moet dan schoon uit het deeg komen. Laat de claufoutis een paar minuten afkoelen en strooi er vervolgens wat poedersuiker over. Je kunt dit dessert warm en ook afgekoeld serveren. Lekker met een bolletje ijs of wat crème fraîche.  

Recepten voor nagerechten