Haagse bluf is een ouderwets toetje van geklopt eiwit met suiker en bessensap. In het traditionele recept zit veel suiker om het zure bessensap minder zuur te maken. Wij hebben een gezondere versie.

Let op: dit is een toetje waarin rauw eiwit verwerkt zit. Geef daarom geen Haagse bluf aan zwangeren en mensen met een lage weerstand zoals zieken, kwetsbare ouderen of heel jonge kinderen.

Voor 2 personen pureer je met de staafmixer 200 gram aardbeien tot sap. Zeef het sap zodat er geen stukjes meer inzitten. Roer 1 eetlepel honing door de aardbeien. Klop met de mixer 1 eiwit goed stevig. Schenk dan voorzichtig, terwijl je blijft mixen, het aardbeiensap erbij. Klop door tot er stevige pieken ontstaan. Verdeel de Haagse bluf over 2 schaaltjes, serveer met wat verkruimelde volkorenbeschuit. Ook lekker met wat (geroosterd) amandelschaafsel.

Recepten voor nagerechten