nagerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd: enkele uren

Ingrediënten

250 ml slagroom
50 gram suiker (palm/kokosbloesem/riet)
1 biologische citroen, schoongeboend
2 gram gelatine 
250 gram Hollandse aardbeien, schoongemaakt
blokrasp
vershoudfolie

Bereiden

  • Breng in een pannetje met dikke bodem de slagroom met de suiker al roerend aan de kook. Kook de room nog 1 minuut op laag vuur, blijf roeren. Draai het vuur uit.
  • Rasp op de grove blokrasp het geel van de citroenschil, voeg dit toe aan de slagroom.
  • Week de gelatine in ijskoud water. Snijd de citroen doormidden en knijp boven het pannetje het sap uit. Verwarm het sap haal de pan van de warmtebron af,en los de gelatine in het citroensap op. Roer het citroensap met de gelatine door de slagroom. 
  • Schenk het mengsel in kleine, met koud water omgespoelde, glaasjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie (tegen smaak- en luchtjesoverdracht).
  • Snijd de aardbeien in vieren en verdeel ze over de glaasjes. 

Dit recept komt uit: Hollandse kramen van Yolanda van der Jagt.

Recepten voor nagerechten