In plaats van suiker kun je een toetje ook zoet maken door het gebruik van fruit. In deze romige chocolademousse verwerken we daarom banaan.

4 personen

bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd: 1 uur

Ingrediënten
150 gram extra pure chocolade (minimaal 72% cacao)
3 bananen
200 ml slagroom
eventueel rood fruit
cacaopoeder

Bereiden

  • Verhit in een pan met een flinke bodem water. Hang in de  pan een schaaltje dat het water net niet raakt. Breek de chocolade boven dit bakje en laat het smelten.
  • Als de chocolade gesmolten is, roer deze even door en zet het schaaltje op het aanrecht om iets af te laten koelen.
  • Pel de bananen en prak 2½ banaan fijn met een vork.
  • Klop de slagroom stijf. Klop, als de slagroom bijna stijf is, de bananen erdoor.
  • Schep voorzichtig de gesmolten chocolade erdoor. Schep om tot het een egale mouse is.
  • Verdeel de mousse over 4 glazen of bakjes. Zet in de koelkast om op te laten stijven. Dit duurt ongeveer 1 uur.
  • Garneer de mousse voor serveren met plakjes banaan en bijvoorbeeld wat vers rood fruit en zeef er wat cacaopoeder boven. 

Bij een gezonde leefstijl hoort ook gezond genieten. Zoals van zo’n toetje. Wil je meer weten over hoe je op een PuurGezond manier leeft en geniet? Wij hebben een korte cursus “leef je dagen gezonder gemaakt” Dit is een e-book van 35 pagina’s vol informatie en tips die jou op weg helpen. Te koop in onze webwinkel voor € 9,50

Recepten voor nagerechten