Hoe maak je rijstepap?

Een echte klassieker is rijstepap. Lekker als variatie op havermout of als warm toetje. Paprijst bevat weinig vezels omdat het witte rijst is. Door het met fruit te serveren, voeg je automatisch vezels toe.

Breng 1 liter melk aan de kook met een snufje zout en de geraspte schil van een halve biologische citroen. Voeg 100-150 gram paprijst toe (afhankelijk van hoe dik je de pap wilt hebben) en laat deze zachtjes gaar koken in ca. 20-25 minuten tot je een dikke pap hebt. Roer regelmatig.

Eet de pap warm met 400-500 gram fruit (eventueel uit de diepvries) voor deze portie pap. Eventueel met wat honing of bruine basterdsuiker en kaneel.

Tips:

  • Je kunt de pap ook koud eten. De pap stijft na, dus neem wat minder rijst als je de pap koud wilt eten.
  • In plaats van citroenschil kun je ook een opgesneden vanillestokje toevoegen. Haal het stokje voor het serveren uit de pap.
  • Als je geen paprijst hebt, kun je dit recept ook maken met gewone rijst maar dan moet de rijst langer koken.

Recepten voor nagerechten