Weet je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijs te maken? Vooral sorbetijs (waterijs op basis van vers fruit) is supergemakkelijk. Wel heb je per se een diepvriezer of een goed diepvriesvak in je koelkast nodig. Zelf vind ik frambozensorbetijs heerlijk, zeker nu op het moment nu de frambozen lekker rijp zijn. Maar je kunt ook allerlei andere vruchten nemen, zoals citroen of aardbeien.

Los 100 ml honing op in 150 ml water. Verwam het water in een pannetje op het vuur zodat  het gemakkelijk oplost.

Snij wat dunne stukken van de schil van een halve citroen en voeg dit aan het suikerwater toe. Laat dit 5 minuten trekken. Laat het honingwater afkoelen en verwijder de citroenschil.

Pureer 500 gram frambozen. Meng de frambozenpuree met het honingwater en doe het mengsel over in een platte diepvriesdoos en zet het minimaal 1 uur in de vriezer.

Klop 1 eiwit stijf. Haal het frambozenmengsel uit de vriezer en schep er het stijfgeslagen eiwit door. Doe alles weer over in de diepvriesdoos en laat het geheel in een paar uur bevriezen.

Serveer het sorbetijs in bolletjes met wat vers fruit en een blaadje verse munt.

Recepten voor nagerechten