Pudding

De gemakkelijkste pudding maak je met chiazaad. Door de yoghurt roeren, even wachten en klaar is je “pudding”.

Nagerecht
4 personen
Bereiding 10 minuten

Ingrediënten

300 gram frambozen (of aardbeien, of een combinatie)
400 ml yoghurt
100 ml karnemelk of kefir
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel honing
6 eetlepels chiazaad
enkele blaadjes munt

Bereiden

  • Maak het fruit schoon, selecteer enkele mooie exemplaren. Houd deze apart en pureer de rest. Verdeel de vruchtenpuree over 4 glaasjes.
  • Meng de yoghurt met de karnemelk, kaneel en honing. Schep het chiazaad erdoor. Schenk de yoghurt op de vruchtenpuree.
  • Laat het geheel minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Garneer met de achtergehouden vruchten en een blaadje munt.

 

Tip: je kunt dit ook maken met plantaardige vervangingen van yoghurt/melk en het is ook lekker als ontbijt. 

Een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon is 3 porties fruit per dag. Omdat het lekker is en omdat het vol zit met vitamines, mineralen en vezels. Wil je meer weten over wat PuurGezond eten inhoudt? Lees ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop.

Recepten voor nagerechten