Griesmeelpudding is ouderwets lekker. Zo’n mooie vorm met een kleurrijke topping. En eigenlijk heel eenvoudig om zelf te maken!

Snij 1 vanillestokje met de punt van een mes doormidden en haal het merg eruit. Breng 750 ml melk met 1 kaneelstokje, 50 gram rietsuiker, het vanillemerg en het resterende vanillestokje op laag vuur langzaam aan de kook. Haal vervolgens het kaneel- en vanillestokje eruit. Voeg aan de warme melk al roerend 80 gram (tarwe) griesmeel toe. Laat het geheel al roerend 5 minuten pruttelen tot een stevige pap.
Spoel de puddingvorm(-pjes) om met water en giet de pap erin. Laat de griesmeel 20 minuten afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Haal na 2,5 uur de griesmeelpudding uit de koelkast en keer de vorm(-pjes) om op een bord.

Serveer met verse vruchtjes of zelfgemaakte vruchtengelei (bijvoorbeeld de vlierbessen- bramenjam).

Recepten voor nagerechten