Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als je al die kant-en-klare fabrieksprobeersels proeft. Jammer toch. Laat je daarom niet verleiden tot aankoop van zo’n bak met mierzoete vulling, maar maak je tiramisu zelf. Het is echt niet moeilijk

Leg voor 4 personen 10 lange vingers in een ondiepe schaal tegen elkaar aan. Maak 1 kopje espresso (50 ml) en roer daar 3 el marsala door (je kunt ook amaretto of rum nemen). Schenk dit mengsel over de lange vingers zodat ze allemaal licht vochtig worden. Splits 1 ei en klop de eidooier samen met 2 eetlepels poedersuiker (of honing) door 250 gram mascarpone. Klop het eiwit stijf en schep dat voorzichtig door het mascarponemengsel. Schep de mascarpone over de lange vingers en strijk het glad.

Laat de tiramisu in minimaal 1 uur in de koelkast door en door koud worden. Denk de schaal wel af, bijvoorbeeld met vershoudfolie. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu voor serveren met een flinke laag cacaopoeder.

Recepten voor nagerechten