Af en toe heb je gewoon zin in iets zoets. Kies dan voor zoetigheid waarin ook andere voedingsstoffen zitten, zoals vezels, vitamines en mineralen. Deze brownie van dadels is daarvan een goed en wel heel lekker voorbeeld.

12-16 stukjes
bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

250 g gedroogde dadels (liefst medjoul)
100 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
100 g boter
1 sinaasappel (biologisch)
60 g havermout
100 g gedroogde cranberry’s
2 eetlepels geraspte kokos

Bereiden

  • Breng ½ liter water aan de kook. Snij de dadels in kleine stukjes en overgiet ze met het kokende water. Laat even staan.
  • Smelt de chocolade. Doe hiervoor de chocolade in een kom die je in een pan hangt waarin een bodem water zachtjes kookt.
  • Smelt de boter in een andere pan. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de helft van de sinaasappel uit.
  • Laat de dadels uitlekken. Roer de havermout, sinaasappelsap en -rasp door de boter. Roer de dadels door het botermengsel. Roer de cranberry’s en de gesmolten chocolade erdoor.
  • Schenk het geheel in een platte schaal of bakvorm. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de kokos. Laat de brownie in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven. Verdeel in blokjes.

Dit is een van de succesrecepten uit het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" van PuurGezond redacteur Mary Stottelaar. In het boek staan 100 van haar succesrecepten. Je schaft het aan in onze webwinkel voor € 21,- . 

Recepten voor nagerechten