2015: Food is fun

Ja, daar zijn ze weer! De voorspellingen wat we in 2015 gaan eten. Waar gaan we voor omfietsen en welke producten worden de nieuwste hype? Je vindt zulke lijstjes op websites van koks als Jamie Oliver of Mathijs Vrieze, bij media als Marketing Tribune  of een culi-website als Lekker tafelen.

Ik hou van zulke lijstjes. Omdat ze leuk zijn om te lezen, omdat ze meestal ons PuurGezond onderbuikgevoel bevestigen en ook omdat ze inspireren tot nieuwe recepten en verhalen. (Je kunt je dus meteen afvragen of de trendlijsten niet een kwestie van self fulfilling prophecy zijn?)

Dit jaar zijn de voorspellingen echt naar mijn hart. Want wat zeggen de trendwatchers? Het wordt almaar verser en onbewerkter. We zien eindelijk de superfoodkracht in van gewone ingrediënten, zoals groenten, peulvruchten en noten. Vers en Puur gaat boven kant-en-klaar vol met toevoegingen en crash-diëten zijn nu echt op sterven na dood. Veranderen van lifestyle en echt aanpassen van je voedingsgewoonten: dat staat bovenaan de lijst. En –de mooiste trend wat mij betreft-  food is fun!

Eindelijk mogen we voluit genieten van eten en van koken. We worden blij van het fruiten van een uitje, het stoven van vlees of het roosteren van groenten. We genieten van de heerlijke geur van een zelfgetrokken bouillon of van een granola die we zelf in de oven bereiden. Eerlijk gezegd… bij PuurGezond lopen we dus al 5 jaar vooruit op deze grote trend van Puur, Onbewerkt en Genieten. Maar dat is niet erg, want we hebben daardoor wel een website vol met heerlijke recepten en tips en 3 supertrendy boeken die er voor zorgen dat "Food is fun" voor iedereen bereikbaar is. Veel eetplezier in 2015!