Mary Stottelaar
Mary Stottelaar is redacteur van PuurGezond, diëtist, tekstschrijver en kookgek

Mijn geboortestad is Hoofdstad van de smaak dit jaar. Veel aandacht voor de producten van het Noord Limburgse landschap, het landschap waar ik mijn kinderjaren doorbracht. Maar als ik aan mijn jeugd denk, denk ik niet meteen aan eten met smaak. Ik was toen helemaal niet met eten bezig. Het heeft echt wel even geduurd voor ik enige belangstelling begon op te brengen voor hetgeen er op mijn bord lag. Toch was ook toen mijn geboortestreek al vol met lekkernijen waar ik nu altijd lyrisch over schrijf. Aardbeienvelden te over, blauwe bessenkwekerij in het dorp, kassen vol tomaten, komkommers en paprika’s. En natuurlijk niet te vergeten de aspergebedden die bij wijze van spreken vanuit onze achtertuin te zien waren. Wat jammer dat ik daar toen niet meer van genoten heb! Wat leuk om op de website van de regio van de smaak de producten uit mijn jeugd voor bij te zien komen!

En ja, met terugwerkende kracht geniet ik van de heerlijke vruchtenvlaaien, de hagelwitte champignons, de prachtige worsten, Venloos Alt (bier) en het witte goud. Dat worden de komende tijd wat meer familiebezoekjes denk ik, gecombineerd met uitstapjes naar boeren, evenementen en markten die ik jaren geleden verzuimd heb te maken.

In onze boeken vind je uitleg over PuurGezond eten. En waaom het zo goed voor je is. Je voelt je lekkerde rin je vel, je weerstand wordt er beter van en je gewicht vaart er wel bij. In de boeken staan ook veel gezonde en lekkere recepten. Stuk voor stuk gemakkelijk te bereiden en passend binnen een PuurGezond eetpatroon. Dat betekent, boordevol groente, ruim gebruik van noten en peulvruchten, vaak vega en we zijn niet bang voor vet. 

Onze recepten laten je zien hoe je gezond kookt, zonder pakjes en zakjes. Probeer het ook en voel je lekkerder in je vel, geniet van je eten en werk ondertussen ook nog aan je gewicht. 

Je vindt de PuurGezond boeken in onze webshop.