Maak het wat uit of je kruiden vers of gedroogd gebruikt? Ja!

Gedroogde kruiden kun je het beste mee laten koken, stoven of bakken. Zo heeft de smaak de tijd om “los” te komen en te mengen met de smaak van de rest van het gerecht.

Verse groene kruiden als peterselie, bieslook, dille, koriander, basilicum en munt strooi je liever aan het einde over een gerecht of meng je er op het laatste door. Het is dus echt de finishing touch. Zo houd je de kruidenvers en de kleuren mooi.

Verse tijm en rozemarijn kun je juist prima meestoven.

We hebben een aantal video's gemaakt over het gebruik van verse kruiden.

Video 1

Video 2

Verse kruiden gebruikt en wat over? Je kunt ze gemakkelijk invriezen!

 

Eten met smaak. Daar gaan wij bij PuurGezond van uit. Want gezond eten moet vooral ook lekker zijn. En dat merk je aan onze adviezen en in onze recepten. De recepten in onze boeken helpen je gezond te eten en zijn echt allemaal stuk voor stuk heel lekker en gemakkelijk te bereiden. De boeken vind je hier in onze webwinkel