Aubergine gehaktballetjes

Verlang je naar eten dat goed voor je is en ook nog eens supermakkelijk te maken is? Kies aubergine. Met deze paarse held maak je hartverwarmende gerechten waar je iedereen héél blij mee maakt.

6 personen
bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

2 grote aubergines
700 gram mager rundergehakt
2 eieren
2 rode uien, fijn gesneden
Peper
Zout
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram geraspte Parmezaan
1 handje peterselie
1 handje basilicum
Paneermeel
Olijfolie

Bereidingswijze

  • Leg de aubergines met schil een half uur in de oven, of totdat het schilletjes bruin en gerimpeld zijn en de aubergines zacht zijn. Laat ze afkoelen.
  • Snij de aubergines in twee delen en lepel het vruchtvlees er uit.
  • Meng het vruchtvlees met alle ingrediënten in een kom en voeg net zo veel paneermeel toe, tot er een stevige, niet te natte massa ontstaat waar balletjes van gedraaid kunnen worden.
  • Draai het gewenste formaat aubergine-gehaktballen en bak de ballen in circa 20 minuutjes krokant en bruin in een met olijfolie ingevette bakpan.
  • Serveer de balletjes met pasta, een salade of brood. Heerlijk als bijgerecht bij de maaltijd of als borrelhap.

Dit recept mochten we overnemen uit Purple Pride

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten