bijgerecht of hapje

Ingrediënten

pompoen
jasmijnrijst
hazelnoten
zachte geitenkaas
takje rozemarijn
ei
kokosvet om te bakken

De hoeveelheden van de ingrediënten kun je afstemmen op persoonlijke voorkeur. Ik heb pompoen en rijst in ongeveer gelijke hoeveelheden gebruikt.

Bereidingswijze

  • Kook de jasmijnrijst volgens de algemene bereidingswijze. De pompoen in stukken snijden en koken. Als het zacht genoeg is het kookvocht afgieten (bewaren) en stampen tot een puree. Eventueel wat smeuïger maken door kookvocht toe te voegen.
  • Hak de hazelnoten fijn. Meng pompoenpuree, jasmijnrijst, stukjes zachte geitenkaas, een deel van de gehakte hazelnoten en wat takjes rozemarijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Zorg ervoor dat het een smeuïg geheel is (evt. door wat pompoenkookvocht toe te voegen) en vorm er balletjes van. Klop het ei los. Rol de balletjes eerst door het ei en daarna door de hazelnotencrunch. 
  • Bak de balletjes kort in de koekenpan met wat kokosolie.

Dit recept is een van de winnende recepten van onze "Meat free monday" prijsvraag. Het recept is van Birgit van der Loo. Ze heeft het boek Meat Free Monday gewonnen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten