273

Een lekkere en snelle manier om groenten te bereiden is wokken. Bovendien blijven bij wokken veel meer vitamines in de groenten zitten dan bij koken. En je kunt er mooi koelkastrestjes mee opmaken. Wij hebben een lekker groente-wok recept voor je.

Bijgerecht

2 personen
20 minuten

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
Stukje verse gember (ca. 2 cm)
250 gram broccoli/bloemkool
1 rode paprika en 1 gele paprika
100 gram kastanjechampignons
100 gram sugar snaps
2 bosuitjes
2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
sojasaus

Bereiden

  • Snij de ui in ringen, snipper de knoflook. Rasp de gember. Verdeel de broccoli en/of bloemkool in kleine roosjes en snij de steel in kleine blokjes. Snij de paprika’s in reepjes. Halveer de champignons. Maak de sugar snaps schoon en snij de bosui in ringetjes.
  • Verhit de olie in een wok. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak dit op hoog vuur 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak deze al omscheppend ook 1 minuut mee. Voeg vervolgens de paprika en de champignons toe. Blijf steeds omscheppend bakken. Het vocht verdampt zo en de groenten worden lekker knapperig. Voeg op het laatste de sugar snaps en de bosui toe en blijf nog bakken tot de sugar snaps beetgaar zijn. Maak op smaak met peper en een scheutje sojasaus.

Lekker bij rijst/noodles/mie en een stukje gebakken zalm of kipfilet.

 

Tips

  • Roerbak op het laatst 200 gram gare sojaboontjes mee en je hebt een vega gerecht
  • Ook lekker met reepjes kool, taugé en reepjes wortel

Veel groenten eten is gezond. Want groenten zitten boordevol goede voedingsstoffen en bevatten nauwelijks calorieen. Groenten eten is daarom een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop voor € 21,- in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten